Dezinfectarea în stomatologie – de ce este atât de importantă?
Dezinfecție

Dezinfectarea în stomatologie – de ce este atât de importantă?

Dezinfectarea corectă este foarte importantă deoarece rata organismelor rezistente la medicamente continuă să crească și să provoace infecții care devin tot mai dificil de tratat.

Mediul în care lucrăm în fiecare zi este esențial pentru noi, de aceea o igienă corectă nu doar că este necesară, dar obligatorie, indiferent de tipul de activitate pe care îl avem.

Curățenia este un proces important în orice industrie, dar aceasta este critic importanță în special în domeniul asistenței medicale. În spitale și altele instituții, cum ar fi îngrijirea pe termen lung, îngrijirea ambulatorie și îngrijirea la domiciliu, microorganismele se pot răspândi rapid pe suprafețe și dispozitive medicale.

Spitalele sunt pline de bacterii și alți microbi care doar așteaptă să infecteze pacienții și orice persoană ce vine din exterior, care sunt adesea mai sensibili la infecții din cauza bolilor lor riscă să se îmbolnăvească. Dezinfectarea corectă este foarte importantă deoarece rata organismelor rezistente la medicamente continuă să crească și să provoace infecții care devin tot mai dificil de tratat.

Nu sunt o excepție și clinicile stomatologice, care deși nu au ponderea de pacienți a spitalelor, pot fi expuse riscului unei contaminări, prin o curățare și o dezifecție incorectă sau neidentificând la început dacă pacientul are careva boli, infecții, bacterii etc.

Controlul infecției este o parte importantă a culturii medicale în toate spitalele, iar curățarea și dezinfecția mediului reprezintă o componentă cheie a unui plan global. Sunt necesare metode de curățare riguroase pentru a se asigura că încăperile și echipamentele sunt sigure pentru pacienți.

Atunci când nu se utilizează un detergent eficient înainte de dezinfecție, el poate produce rezultate ineficiente și creează un pericol pentru mediul din cadrul unei unități de asistență medicală.